Jump to content
All articles

New restaurant MUSUBU connects guests with Japanese culture

Jeroen Veenstra

MUSUBU is a new Japanese restaurant on Mauritsweg 43A. It combines the simplicity of Teishoku with Izakaya. The name has a special meaning in Japanese culture and appears in words related to connection and unity.

MUSUBU's chef has more than 30 years of experience in Japan, France and Germany. His career includes roles at a Michelin-recommended restaurant in Germany, the Japanese embassy in France and a luxury resort in Okinawa. His cuisine combines authenticity with elegant presentation. He offers Teishoku (balanced meals with rice, miso soup, pickles and a main course) and Izakaya (dishes to share).

Signature Dishes

The menu includes Tonkatsu (crispy breaded pork tenderloin served with chopped cabbage, homemade tonkatsus sauce and rice), Steak Jyu (tender slices of fried steak served on steamed rice with an umami-sweet lacquer) and Miyazaki Wagyu Shabu Shabu (hotpot with Miyazaki Wagyu and seasonal vegetables).

Advertisement
Advertisement

Jeroen Veenstra

Geboren en getogen in Rotterdam en al sinds 2001 als journalist schrijvend over festivals, cultuur, kunst, muziek, uitgaan, horeca en lifestyle in de stad. Ziet het als zijn persoonlijke en hartstochtelijke opdracht om altijd van alles op de hoogte te zijn in Rotterdam. Handig, aangezien hij hoofdredacteur online bij Uitagenda Rotterdam is. Vanuit zijn thuisbasis op het randje van het centrum en Crooswijk bezoekt hij in functie, maar zeker ook privĂ©, vooral nieuwe initiatieven die zijn favoriete stad weer leuker maken.

Want to read more news?

Read more tips, background stories and news about Rotterdam.

Cookies on the Uitagenda Rotterdam website
We use cookies to make our website and advertisements more personal and relevant. If you do not agree, we will only place functional and analytical cookies.