Wereldmuseum viert Chinees Nieuwjaar met speciaal programma
Wereldmuseum organiseert een festival ter ere van Chinees Nieuwjaar. Het programma biedt een unieke kans om de rijke tradities van de Chinese cultuur en de dierenriem beter te leren kennen.
Lunar New Year Programma
Op zaterdag 1 en zondag 2 februari staat Wereldmuseum Rotterdam bol van de activiteiten in het teken van Chinees Nieuwjaar. In de tentoonstelling Made in China vertellen de makersobjecten over de eeuwenoude en springlevende maakcultuur van China. De Chinese slang die je samen met kunstenaar Hoi-Shan Mak maakt zal je dit jaar nieuwe mogelijkheden brengen en de schildering van Dagbloem, naar het origineel van de beroemde 20e eeuwse Chinese kunstenaar Qi Baishi, kopieer je met de Chinese blokdruktechniek.
Ook voor kinderen
Kinderen kunnen hun lol op in Superstraat. Onder begeleiding van kunstenaars Lili Zhou en Sofie Xiemet stempelen ze op Chinees rijstpapier, kalligraferen ze Chinese karakters en knutselen ze de geluksgoudvis van Hóngbāo. Laat tenslotte je Chinees Nieuwjaar herinnering vastleggen door fotograaf Tyler Chan, zie een feestelijk groepsportret maakt van jou, je vrienden en familie.
Over Chinees Nieuwjaar
29 januari begint Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lentefeest (Spring Festival) of Lunar New Year genoemd. Het is een viering van de komst van de lente en het begin van een nieuw jaar en de belangrijkste feestdag in China en voor Chinese gemeenschappen over de hele wereld. Ook Vietnam, Korea, Maleisië en Singapore vieren Lunar New Year. Hoewel de officiële data per cultuur verschillen, beschouwen de feestvierders het als de tijd van het jaar om zich te herenigen met directe en uitgebreide familie. De viering duurt ruim twee weken.
Kijk voor meer informatie op de website van het Wereldmuseum.
Dit is gesponsorde content.
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.