Van Zanten viert de frikandel
De frikandel heeft niet bepaald het imago van haute cuisine en fine dining. Toch gaat Café Van Zanten hier op 15 maart verandering in brengen. Liefhebbers kunnen tijdens het Frikandellenfeest culinaire creaties proeven zoals een Crispy sushi Le Frique met avocado, futomaki, spicy kimchi en lente-ui of een Mexicaanse versie met guacamole, crème fraîche, tomatensalsa, tortilla, jalapeño, limoen en koriander.
Kaartjes voor het Frikandellenfeest kosten €15 en zijn via de website te bestellen. Daarvoor krijg je een proeverij van verschillende culinaire uitvoeringen van de frikandel, onder het genot van de muzikale ondersteuning van Arno Kolenbrander. Na het aanschaffen van een ticket word je van 19:00 tot 21:00 verwacht bij Café Van Zanten. Na 21:00 is er gratis entree voor de afterparty.
Fijn Dining
De culinaire herwaardering van de frikandel staat niet op zichzelf. Waar Café Van Zanten voorheen vooral bekend stond vanwege de perfect getapte pilzen, voetbalfeestjes en het enorme zonnige terras, breiden ze tegenwoordig hun faam uit met een heuse culinaire tak. Afgelopen december is bedrijfsleider Leo al gestart met zijn betaalbare kroeghappen voor om en nabij een tientje. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een Fijn Dining 3 gangenmenu te bestellen voor €17,50. Het menu bestaat onder meer uit tomatensoep met handgedraaide gehaktballetjes vooraf, een hoofdgerecht van Leo naar keuze, en als nagerecht stilstaand gevroren ijs met bourbonvanille uit Madagaskar, opgebouwd uit laagjes van pure Zwitserse couverture. Een culinaire uitvoering van de nostalgische Vienetta ijstaart.