Toprestaurant Fitzgerald wordt meer toegankelijk
De nieuwe eigenaar van het Rotterdamse toprestaurant Fitzgerald gaat voor meer meer toegankelijkheid, verlaagde prijzen en een heropende bar, Maar de keuken blijft op hetzelfde niveau opereren. Bedrijfsleiders van het met een Michelinster bekroonde restaurant zijn de vertrouwde gezichten chef Michael Verhagen en maître-sommelier Bas van Beveren.
Meer toegankelijk en verlaagde prijzen
Een belangrijke verandering is dat het restaurant meer toegankelijk is geworden. Bas van Beveren (34): “De prijzen zijn iets verlaagd en doordeweeks is het nu ook mogelijk om vier gangen te bestellen in plaats van een groot menu. Verder is de bar weer in gebruik genomen. Gasten kunnen er voorafgaand aan het diner een aperitief drinken en men kan er in de namiddag terecht voor alleen een goed glas wijn of een cocktail met een bite erbij. Op de barkaart staat onder andere carpaccio van wagyurund en andere bijzondere charcuterie, oesters, kaas en onderscheidende vegetarische bites. Vanuit de bar is er zicht op de open keuken en het is mogelijk om een plaats aan de bar te reserveren.''
Op het menu staat onder meer Tartaar van tonijn met rode grapefruit, pastinaak, zoetzure zwarte radijs en ponzudressing, een coquille met geroosterde witlof, zilverui, prosciutto di manzo en schuim van Parmezaanse kaas (een variatie op de klassieker witlof met ham en kaas).
Bas van Beveren vervolgt: ''De wijnvoorraad is buiten de verkoop gehouden, waardoor we vrij waren om een nieuw assortiment samen te stellen. Inmiddels heb ik een mooie nieuwe kaart opgebouwd met zo’n 120 wijnen erop, die meest uit Europa komen. We gaan de kaart steeds verder uitbouwen, met als specialiteit dat we ons onderscheiden in klassieke wijngebieden.”
Kookniveau en service ongewijzigd
Wat onveranderd blijft is het niveau van de keuken en de kookstijl. Chef Michael Verhagen: “We blijven trouw aan de moderne Franse keuken met subtiele accenten uit onder meer Japan, Zuid-Amerika en Spanje. Hiermee hebben we een Michelinster en 16 uit 20 punten in de Gault&Millau-gids behaald. Het keukenteam is ongewijzigd, met als keukenchef Leonardo Sussi, die bij Italiaanse tweesterrenzaken heeft gewerkt en die de wereld kent.
We behouden de huidige kwaliteit in service en kookniveau, maar brengen het allemaal net wat losser en toegankelijker. In de loop van het jaar gaan we events organiseren, zoals een kaviaarlunch, een truffeldiner en een barbecuelunch in onze prachtige tuin. We merken dat het ons veel energie geeft om dit soort leuke plannen te maken.”
Nieuwe start
Michael Verhagen (37): “De nieuwe eigenaar wil graag op de achtergrond blijven en heeft Bas en mij gevraagd de zaak te runnen, wat een geweldige kans is voor ons. Ik werk hier al sinds de opening in 2015. Eerst als sous-chef en sinds het vertrek van Remco Kuijpers twee jaar geleden als chef. Bas en ik werkten al samen in het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam en nadat Bas een periode bij het Rotterdamse The Millèn werkte, zijn we sinds een klein jaar weer herenigd bij Fitzgerald.”
De twee bedrijfsleiders besluiten: “Dat we deze prachtige zaak mogen runnen zien we als een nieuwe start. De afgelopen twee maanden hebben we gebruikt om wat puntjes op de i te zetten en het team aan de voorkant deels opnieuw samen te stellen. Zowel voor als achter staat er een jong en supergedreven team dat er helemaal klaar voor is. Danny Gonzalez heeft een mooi bedrijf achtergelaten en daar bouwen we samen met de nieuwe eigenaar graag op voort.”