
Stiel opent een intiem pop-up restaurant in Station Bergweg
Mattia Sabino Caso en Wendy Persoon openen een pop-up restaurant in Station Bergweg. Vanaf 16 april biedt Stiel een jaar lang een vast menu van 3 gangen met optionele extra gangen. De gerechten worden bereid volgens de 'polder Italiaanse' stijl' waarbij de focus op kwalitatieve en lokale ingrediënten ligt. Alles komt van zo dichtbij mogelijk, zolang dat op een toegankelijke en verantwoorde manier beschikbaar is. Daarbij worden verantwoordelijk gemaakte wijnen geschonken.
Mattia Sabino Caso is geboren in Napels en op zijn zesde verhuisd naar Delft. Tijdens het afronden van zijn Digital Media Studie besloot hij fulltime te gaan koken. Dit beviel hem goed, na zijn scriptie besloot hij namelijk dit traject te gaan volgen. Zeven jaar later, en hij is onderhand de chefkok van Vuurtoreneiland en Café de Parel geweest en heeft een aantal succesvolle pop-ups gedaan. Na zijn lange tijd op Vuurtoreneiland komen passende wild geplukte kruiden, bijzondere fermentatie technieken en koken op open vuur veel terug in zijn menu’s.
Wendy Persoon kiest de wijnen. Die komen voornamelijk uit Duitsland en Frankrijk en zijn gemaakt door kleine wijnhuizen die verantwoord te werk gaan. Ze is voormalig sommelier en restaurant manager van Restaurant Renilde. Ze begon als tiener te werken in horecazaken in Leiden, maar is inmiddels al meer dan 10 jaar in Rotterdam. De laatste jaren heeft ze zich meer verdiept in wijn door studies en praktijkervaring bij een wijnmaker.
De focus van de twee ligt op de ambacht en natuur van West-Europa, met Nederland als epicentrum. Deze werkwijze beïnvloedt de besluitvorming in de keuze van producten, technieken en design. Daarom wordt met keramisten, groenteboeren, jagers, kaasmakers, wildplukkers, wijnmakers, imkers en artiesten gewerkt. Waarbij hun stiel centraal staat!
Stiel van woensdag t/m zaterdag open.


Creaties van Stiel. Foto's: Lizzy Zaanen
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.