Stadshaven Brouwerij en chef Alexander Wong bundelen krachten culinair evenement Taste The Adventure
Chef Alexander Wong is een pionier die de Rotterdamse culinaire scene al jarenlang verrijkt. Zijn reis begon in de knusse keuken van Malakka, een geliefd Rotterdams Chinees restaurant. De passie voor koken die hij daar ontdekte, leidde hem naar de prestigieuze Culinary Arts Academy in Zwitserland, waar hij zijn talent perfectioneerde. Hij werkte vervolgens in gerenommeerde keukens en bij bekende chefs zoals François Geurds. Hij was medeoprichter van OX Rotterdam en hij is één van de zes leden van de Chinese Chefs Alliance ( CCA). Stadshaven Brouwerij heeft hem uitgenodigd om op zondag 24 maart de derde editie van het gastronomische Taste The Adventure te verzorgen.
Chef Sander Fiets en Alexander Wong creëren een verrassingsmenu met gerechten die alleen tijdens dit evenement verkrijgbaar zijn. Wat deze editie extra speciaal maakt, is dat het ditmaal om een ‘shared dining experience’ gaat. In maar liefst vijf gangen, waarbij de tafel continu vol staat met shared dining gerechten, nemen de chefs de bezoekers mee op culinaire ontdekkingsreis. Geïnspireerd op de Chinese gastronomie, maar met een twist.
De gangen worden uiteraard gecomplementeerd met speciaal bieren. In 2023 won Stadshaven Brouwerij namelijk maar liefst vijf medailles tijdens de Asia Beer Challenge, een prestigieuze competitie die de beste bieren uit Azië en de rest van de wereld bekroont. “Na het winnen van deze medailles wisten we dat we iets unieks moesten organiseren en zodoende zijn we het gesprek met Alexander Wong aangegaan. Bezoekers kunnen tijdens Taste The Adventure 3 zeker een koppeling met onze prijswinnende bieren verwachten. Op welke manier? Dat houden we voor nu nog even geheim,” zegt Chef Sander Fiets.
Kaarten voor 'Taste The Adventure 3' zijn nu beschikbaar via www.stadshavenbrouwerij.nl
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.