Sonoor is de nieuwe pop-up luisterbar in de Huidenclub
In Japan zijn ze al meer dan een eeuw populair. Etablissementen die gespecialiseerd zijn in muziekselectie en geluidskwaliteit. Een zogenaamde jazz kissa heeft een stereo-installatie van hoge kwaliteit, een grote muziekcollectie, schemerige verlichting en serveert koffie en alcoholische dranken. In de rest van de wereld worden deze luisterbarren ook steeds populairder en klinkt er niet alleen jazz meer. Sonoor is de nieuwe pop-up luisterbar in de Huidenclub. Het biedt lokale en internationale artiesten een podium om muziek te laten horen of te spelen. Sonoor wil laten zien dat de wereld van hi-fi, vaak gezien als stoffig en zeer technisch, toegankelijk is voor een breder publiek.
Sonoor vindt elke twee weken plaats vrijdag van 20:00 tot 01:00. De eerstvolgende editie is op 25 oktober samen met PAAK vinyl en de Rotterdammers doo-bop en DJ Klapsalon.
Jolande Venema (32) en Toine van Mourik (29) zijn de oprichters van Sonoor. Toine: “Luisterbars vullen een gat op tussen de reguliere bar en de club. Het is een sociale plek waar je andere muziekliefhebbers en initiatieven laagdrempelig kan ontmoeten en bijzondere muziek kan ontdekken.”
Voor de programmering werken ze samen met verschillende (inter)nationale curatoren zoals het Nijmeegse PAAK vinyl en radioshow Stranded FM uit Utrecht. Deze organisaties worden vervolgens gekoppeld aan Rotterdamse artiesten voor speciale uitwisselingen tussen artiesten en bezoekers.
Sonoor zorgt ervoor dat het geluid in de Huidenclub altijd top notch is. Er is een vaste samenwerking met Huidenclub resident Jonas Lutz, een designer die naast zijn eigen houten werken ook zijn eigen speakers heeft gebouwd. Maar er worden ook andere speaker-makers uitgenodigd. Jolande: “Het doel is dat je hier elke maand muziek op andere speakers kan horen.”
Met wijnen en siropen van wild geplukte producten
Bij bijzondere muziek horen ook bijzondere dranken. In de bar vind je een wisselende selectie van wijnen van Lolovins om de luistertrip te begeleiden. Daarnaast worden er ook cocktails geserveerd met als basis de siropen van wild geplukte producten uit de Rotterdamse natuur door Outsiders Foraging.