SMAAKMAKER: Verfijnd eten zonder poespas in het rauwe M4H-gebied
Wanneer je op zoek bent naar een restaurant aan het water, denk je misschien niet zo snel aan het M4H-gebied.Dit gebied rondom de Merwe-Vierhavens bruist echter en is het toneel van vele uitgaansplekken, waaronder EAUX POSSE, dat net om de hoek ligt aan de Schiemond. Het restaurant bevindt zich in een rond hoekpand van waaruit je uitkijkt op het water. Ook kun je bij mooi weer plaatsnemen op het terras, waar je de schepen zo voorbij ziet varen.
Eigenaar Paul Posse is geen onbekende in de Rotterdamse horeca. Eerder had hij een koffie- en lunchzaak in de oude Fenixloodsen en een restaurant op een hoek aan de Brede Hilledijk. Paul, die van origine fotograaf is, (her)-ontwikkelt samen met collectief POSSE ruimtes en weet plekken te creëren waar verschillende principes bij elkaar komen, zoals kunst en gastronomie. Dat deed hij eerder op de Kaap, inmiddels doet hij dit in het opkomende Rotterdam-West.
Zijn laatste project is EAUX POSSE. Paul en zijn team hebben de zaak zelf opgeknapt en ingericht met veel hout en warme tonen. Ook hangen er aan de muur grote foto’s van de hand van Paul Posse zelf. Op de menukaart staan gerechten met Franse en Noord-Spaanse invloeden, maar alles zonder pretenties. Het restaurant werkt met verschillende kleine gerechtjes die je, wanneer je dat wilt, kunt delen. Denk aan een coquille met serranoham, een paté van eend en kip of coeur-de-boeuf-tomaat met oregano en olijfolie. Zowel de vis- en vleeseter als de vegetariër komt bij EAUX POSSE aan zijn trekken.
Het pand en de omgeving hebben een rauw Rotterdams randje. Dat een van de havens van Rotterdam het decor is van dit restaurant, maakt het geheel compleet. Het eten sluit hier bij aan. Gerechten zonder al te veel opsmuk, maar die, zoals ze zelf zeggen: ‘complex in hun eenvoud zijn, maar wel verfijnd.’
EAUX POSSE
SCHIEMOND 40B, Rotterdam
Foto: Titia Hahne.
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.