Smaakmaker: Brunch Bar Rotterdam
Hazel Dammes opende afgelopen september Brunch Bar Rotterdam. Een klein, intiem zaakje waar je terechtkunt voor een champagneontbijt of uitgebreide brunch.
Dat wil zeggen, zo had Dammes zich dat voorgesteld. Binnen twee weken moest ze de deuren alweer sluiten vanwege de coronamaatregelen. Totdat ze weer open mag, kun je er koffie en allerlei lekkernijen afhalen zoals cinnamon-buns, muffins en verse soepen.
Grote droom
‘Een eigen zaak of lunchroom openen was altijd al een grote droom van mij’, vertelt Dammes. Toen na het behalen van de benodigde diploma's de perfecte locatie op haar pad kwam, ging ze er dan ook vol voor. Ondanks de onzekerheden vanwege de coronacrisis twijfelde Hazel niet: ‘Niemand ging dit meer van mij afpakken: ik had eindelijk iets gevonden waar ik helemaal achter stond.’
Afhalen
Toen Dammes afgelopen september haar gasten mocht verwelkomen op het terras moest twee weken later de horeca dicht. ‘Dat was echt heel erg zuur’, vertelt Dammes. Om het hoofd boven water te houden begon ze een afhaalkraampje voor de deur. Van 08.30 tot 18.00 uur kun je er zoete happen, verse yoghurt of een kop koffie halen. Dammes: ‘Als we straks weer open mogen, kun je uiteraard voor veel meer bij ons terecht. Denk aan een champagneontbijt met avocado, zalm, kwartelei, kaviaar en verse croissants.’
Duurzaamheid
Ondanks een onzekere start is Dammes volop aan het kijken naar lokale samenwerkingen. Ze werkt graag samen met bedrijven zoals Floating Farm: een drijvende boerderij in Delfshaven waar de koeien organisch eten. Samen met hen verbetert ze de gerechten op haar kaart en wordt de zaak steeds een stukje duurzamer. Over de toekomst is Hazel erg duidelijk: ‘Ik hoop dat de zon weer volop gaat schijnen en het hier heel erg gezellig wordt!’
BRUNCH BAR
SCHEEPSTIMMERMANSLAAN 27A
Tekst: De Buik van Rotterdam / Foto: Titia Hahne
Dit artikel is te lezen in de mei/juni-editie van het Uitagenda Rotterdam magazine. Bekijk het magazine hier.