Silbar is het nieuwe Mexicaanse restaurant op de Bergweg
In het voormalige Ciao Ciao aan de Bergweg is Silbar geopend. Het nieuwe Mexicaanse restaurant houdt op vrijdag 12 juli een feestelijke Opening Fiesta!
Silbar is een initiatief van de twee mannen achter Westkop: Thomas Tournier en Joy Medina. Op een inspiratietrip naar Rome werden de toekomstplannen besproken. “Uitbreiden stond voor ons allebei op de wishlist. Nu Westkop lekker gaat en deze mooie locatie op ons pad kwam is dit hét moment!” zegt Joy.
“We waren gelijk enthousiast over deze prachtige plek op de Bergweg. Iedereen kent wel het oude Correct pand, waar nu nieuwe woningen worden gebouwd, daar tegenover is het. Het hele blok wordt onder handen wordt genomen met veel groen. Als de straat hier straks in de zomer dicht is krijgen we een mooi terras naast de zaak,” voegt Thomas enthousiast toe.
Waar beide heren een tijdje terug nog allebei in West woonden, op loopafstand van Westkop, zijn ze nu toevalligerwijs allebei verhuisd naar Noord en wonen ze weer op loopafstand van hun nieuwe avontuur. “Noord is een lekkere buurt,” zegt Thomas. “Mensen kennen elkaar hier, je komt de Rotterdammer weer wat meer tegen. Sinds we aan het verbouwen zijn, komen buurtbewoners een praatje maken. Dat vinden we heerlijk!”
Mexicaanse taco's en bieren
In de nieuwe zaak geen pizza’s, maar een Mexicaanse keuken. Silbar serveert biertjes en Antojitos (kleine happen) zoals maisribs of taco’s. Uitegbreid tafelen kan ook. Met hoofdgerechten als octopus en bavette gecombineerd met heerlijke cocktails. “Een echte Local Cantina vibe: toegankelijk, maar het eten is van hoge kwaliteit,” geeft Joy aan. Naast het eten is er een mix van lokale dranken, zoals bieren van het Rotterdamse Brouwerij Apenrots en een spannend Mexicaans aanbod. Mexicaanse bieren van Grupo Modelo, maar ook diverse tequila’s, mezcal en cocktails. “Silbar is immers een bar. De naam betekent fluiten in het Spaans en verwijst naar het fluitje, het glas waar we een biertje in tappen. We zijn een mooie bar met goed eten en goede dranken.”
De zaak gaat woensdag en donderdag open vanaf 15:00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het restaurant vanaf 12:00 uur open, ook voor lunch.
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.