Spring naar hoofdinhoud

Restaurant & Bar Didot34 maakt gezamenlijk ontbijten, lunchen en dineren toegankelijk voor iedereen

In een voormalige krantendrukkerij in Kralingen is Didot34 gevestigd.  Het restaurant staat bij buurtbewoners al langer bekend als plek om aan te schuiven voor een American breakfast of een overheerlijke á la carte menu. Maar Didot34 biedt nu een gloednieuw menu dat is samengesteld door de nieuwe chef, Michiel Buker uit Colombia. Hij creeert een shared dining concept vol verrassende gerechten en vegetarische opties. Zo wordt ontbijten, lunchen en dineren toegankelijk voor iedereen.

Restaurant & Bar Didot34 is te vinden om de hoek van het Oostplein, in hotel The Slaak Rotterdam. Het gebouw is inmiddels een rijksmonument en een typisch voorbeeld van de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Hier had van 1954 tot 1976 dagblad Het Vrije Volk zijn vestiging. Nu bevindt zich op de begane grond van het historische pand Didot34. De naam van het restaurant refereert aan het roemrijke verleden van het pand, Didot34 was namelijk het font dat de krant voor zijn artikelen gebruikte. Met links bij binnenkomst de bar waar je cocktails, wijnen en bieren kunt bestellen en rechts het restaurant met iconisch jaren ’50 interieurdesign.

Shared dining 

Restaurant & Bar Didot34 tilt haar menukaart naar een nog hoger niveau aan de hand van hun nieuwe shared dining concept. Met gerechten die allesbehalve doorsnee zijn en de vele vegetarische opties weet het restaurant een groot publiek te verrassen en verblijden met de gloednieuwe kaart. Alle gerechten zijn makkelijk met je gezelschap te delen. Zo vind je er onder andere een dungesneden rib eye met yuzu, soja, knoflook chips, papadum en eigeel, maar ook geroosterde bieten met stracciatella, parmezaan crumble, waterkers en desem.

Als hoofdgerecht kunnen gasten genieten van onder andere de klassieke Didot34 burger, gemaakt van rundvlees met tartaarsaus, cheddar, little gem en gefruite uitjes of pompoen ravioli met hazelnoten, beurre noisette en salie. Een enorm breed smakenpalet waarbij voor iedereen wat wils te vinden is.

Smaken en gesprekken smelten samen

"Met mijn unieke achtergrond en ervaring beloof ik een verfrissende en verrukkelijke culinaire reis te creëren voor de gasten van Restaurant & Bar Didot34. Door het omarmen van een internationale keuken die zich uitstrekt van Europa tot Azië, brengen we de essentie van thuis koken met internationale invloeden tot leven. Bij Didot34 smelten smaken en gesprekken samen, terwijl we ambachtelijke technieken gebruiken om elk gerecht in eigen huis te bereiden. Als een internationale havenstad kiezen we bewust voor seizoensgebonden ingrediënten, wat resulteert in een onvergetelijke culinaire ervaring. Ik kijk ernaar uit om mijn passie voor het vak te delen en bij te dragen aan de voortdurende ontwikkeling van het restaurant." zegt Michiel Buker, de nieuwe chef van Didot34.

Het menu van Restaurant & Bar Didot34 kent vele publieksfavorieten. Met de internationaal geïnspireerde gerechten weet het restaurant iedereen nieuwsgierig te maken en het gebruik van lokale, kwalitatieve producten zorgt ervoor dat ze précies de juiste snaar raken. Geen poespas, maar bruisend en culinair genieten. Vanaf 7:00 uur kun je er, ook als niet-hotelgast, terecht voor een ontbijt zoals diverse eiergerechten en avocadotoast. Tijdens de lunch biedt het restaurant rijkelijk belegde sandwiches met brood van Rotterdams icoon Jordy’s Bakery. Hiermee creëren ze bijvoorbeeld een heerlijke steak sandwich met rib eye, rode uien chutney, cheddar en bacon. Daarnaast serveert Didot34 ook oesterzwam kroketten, origineel, vega én erg lekker. Ook voor een dagverse soep of frisse salade kan iedereen hier aanschuiven rond lunchtijd.

Advertentie

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.