Podcast Tussen Kunst en Misdaad wil brug slaan tussen burger en overheid
Met de podcastserie 'Tussen Kunst en Misdaad' hoopt WAT WE DOEN een brug te slaan tussen de burger en de overheid. Misdaadbestrijders gaan in gesprek met kunstenaars en makers over hoe cultuur daarbij kan helpen. Hoe kan een voorstelling, film of kunstwerk een dialoog faciliteren en het wederzijds vertrouwen vergroten?
Hoewel de misdaadcijfers dalen, staat de samenleving voor diverse uitdagingen als het gaat om de bestrijding van de verschillende vormen van criminaliteit. De meeste beleidsmakers leven niet in de wereld waar ze beleid voor maken of handhaven. Culturele uitingen kunnen helpen om deze wereld te openen en inzicht te geven in culturele patronen, psyche en institutioneel ingeslepen patronen, zoals discriminatie en racisme.
Een kunstwerk per aflevering
In elke aflevering van Tussen Kunst en Misdaad staat een kunstwerk centraal. Makers van Nederlandse films, series, voorstellingen en kunstwerken gaan in gesprek met een counterpart uit een overheidsorgaan dat invloed heeft op het thema dat het werk verbeeldt.
Je kunt de podcast beluisteren via alle bekende podcastkanalen, zoals iTunes of Spotify, of bekijken op YouTube (kijk ook onderaan deze pagina voor links naar de afleveringen). Abonneer je nu en/of houd deze pagina in de gaten voor updates!
Credits
Tussen Kunst en Misdaad wordt gepresenteerd door theatermaker Sheralynn Adriaansz en filmmaker Julius Ponten. Te gast zijn, onder anderen Femke Halsema (burgemeester Amsterdam), Joost van Onna (onderzoeker en adviseur OM), Ashar Medina (schrijver en creative producer van Mocro Maffia), René de Beukelaer (hoofdofficier van justitie Amsterdam), Floris van Delft (regisseur en schrijver van de voorstelling Angry Young Men) en Mattias Schut (regisseur van de documentaire De Zaak Schaap).
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.