Spring naar hoofdinhoud
Artikelen

Nieuw restaurant MUSUBU verbindt gasten met de Japanse cultuur

Jeroen Veenstra

MUSUBU is een nieuw Japans restaurant aan Mauritsweg 43A. Het combineert de eenvoud van Teishoku met Izakaya. De naam heeft een speciale betekenis in de Japanse cultuur en komt voor in woorden die te maken hebben met verbinding en eenheid.

De chef van MUSUBU heeft meer dan 30 jaar ervaring in Japan, Frankrijk en Duitsland. Zijn carrière omvat onder meer een rol in een Michelin-aanbevolen restaurant in Duitsland, de Japanse ambassade in Frankrijk en een luxe resort in Okinawa. Zijn keuken combineert authenticiteit met elegante presentatie. Hij biedt Teishoku (gebalanceerde maaltijden met rijst, misosoep, pickles en een hoofdgerecht) en Izakaya (gerechten om te delen).

Signature Dishes

Op het menu staat onder meer Tonkatsu (krokant gepaneerd varkenshaasje, geserveerd met fijngesneden kool, huisgemaakte tonkatsusaus en rijst), Steak Jyu (malse plakjes gebakken biefstuk geserveerd op gestoomde rijst met een umami-zoete lak) en Miyazaki Wagyu Shabu Shabu (hotpot met Miyazaki Wagyu en seizoensgroenten).

Advertentie
Advertentie

Jeroen Veenstra

Geboren en getogen in Rotterdam en al sinds 2001 als journalist schrijvend over festivals, cultuur, kunst, muziek, uitgaan, horeca en lifestyle in de stad. Ziet het als zijn persoonlijke en hartstochtelijke opdracht om altijd van alles op de hoogte te zijn in Rotterdam. Handig, aangezien hij hoofdredacteur online bij Uitagenda Rotterdam is. Vanuit zijn thuisbasis op het randje van het centrum en Crooswijk bezoekt hij in functie, maar zeker ook privé, vooral nieuwe initiatieven die zijn favoriete stad weer leuker maken.

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.