Lekker! Bij het Het Nieuwe Café kun je voortaan terecht voor tropische gerechten
Je kunt bij Het Nieuwe Café, in Het Nieuwe Instituut, voortaan terecht voor de tokologische keuken, want restaurant Coco is de nieuwe horecapartner!
Manuela is geen onbekende in Rotterdam: je kent haar misschien van restaurant Coco in de Hoogstraat en eerdere ondernemingen zoals Toko 94 en Toko Trash. Manuela kookt vanuit een benadering die ze zelf 'tokologisch' noemt en die inhoudt dat ze gebruik maakt van de verborgen schatten, smaken en culturen die je aantreft in de verschillende toko's in de stad: een echte Rotterdamse mix van Afro-Caraïbische, Aziatische en mediterrane keukens.
Kleurrijke plantaardige menukaart
Op de menukaart van Het Nieuwe Café staan kleurrijke vegetarische en veganistische gerechten die vooral seizoensgebonden zijn. Het Nieuwe Café serveert bijvoorbeeld een paarse zoete aardappelsoep met kokosmelk, limoen en bakbanaan en een bowl met paddenstoelen, paksoi, gekleurde noodles en zeewiervlokken. Op dit moment wordt een gedeelte van de menukaart aangeboden. De kaart zal steeds verder worden uitgebreid en vanaf 1 november is de keuken volledig open.
Manuela Goncalves Tavares: "Ik ben enorm trots dat Het Nieuwe Instituut ons heeft gevraagd om het Nieuwe Café vorm te gaan geven. Daarbij ben ik persoonlijk ook erg enthousiast om meer plantaardige gerechten op het menu te zetten, dit is iets wat ik vanuit mijn eigen missie ook heel graag wil. Het Nieuwe Café is een hele fijne en bijzondere plek in Rotterdam om mijn horeca-avontuur voort te zetten."
Het Nieuwe Café zit op de begane grond van Het Nieuwe Instituut. Het café is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je hier.
Foto: Elvan Unlu