Spring naar hoofdinhoud

Lars Drost leidt de keukenbrigade van Celest

Celest, het nieuwe concept op de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven in Rotterdam, opent komend weekend. Onder leiding van chef kok Lars Drost serveert het keukenteam verfijnde gerechten, met de nadruk op het gebruik van voornamelijk lokaal geproduceerde ingrediënten.

Lars Drost werkte onder meer als souschef voor het Amsterdamse restaurant Ciel Bleu van Hotel Okura (twee Michelinsterren) en vertegenwoordigde Nederland op de Bocuse d'Or, ook wel bekend als de Olympische Spelen van de culinaire wereld. Celest krijgt verder twee ervaren souschefs, Frank van Rijsbergen en Leonardo Sussi, die eveneens bij goede restaurants werkten. 

De drie leidinggevenden benaderden de beste en meest gemotiveerde mensen uit hun netwerk, vertelt Drost. “Dat is het voordeel als je met twee goede souschefs mag werken. Als iedereen een paar mensen meeneemt, krijg je vanzelf een sterk team dat de ambitie heeft om fantastische producten te serveren. Het concept, de locatie en onze manier van werken moeten echt wat met je doen. Je bent ambassadeur van Celest.”

Internationaal koken met lokale ingrediënten

De 32-jarige chefkok vertelt met trots over de filosofie achter Celest. Het keukenteam gaat werken met een à la carte en Celest Seasonal Menu voor het restaurant op de 58e verdieping, waar heerlijk eten en uitstekende wijnen worden geserveerd. Op de 57e verdieping bevindt zich de bar met het mooiste uitzicht over Rotterdam, waar gasten vanaf 10:00 uur kunnen genieten van een kaart die voor elk moment van de dag iets biedt. Hierop staan ook heerlijke cocktails en drankjes.

Het team serveert internationale gerechten, die voor een groot deel gemaakt zijn van lokale ingrediënten. “Bij een grote horecaleverancier koop je in wat al geoogst is. Wij draaien het om: we gaan van tevoren langs bij door ons geselecteerde leveranciers,” zo duidt Drost de werkwijze. Het menu wijzigt hierdoor constant. “We willen onze terugkomende gasten steeds verrassen. Ze proeven bij Celest alle seizoenen door onze werkwijze.”

Rotterdams concept

De lokale ambitie past helemaal bij het beleid van Magnicity, het moederbedrijf van Celest. Bij alle projecten maakt de wereldmarktleider van stedelijk toerisme op grote hoogte maximaal gebruik van lokale arbeidskrachten en ondernemers. 

Het concept is gebaseerd op het verhaal van de wereldberoemde schrijver Edgar Ellen Poe over de Rotterdammer Hans Pfaall, die in een zelfgemaakte luchtballon van Rotterdam naar de maan reist. Hij ziet de aarde, oceanen, maan, sterren en planeten; elementen die terugkomen in Celest. “Ook de gerechten zie ik als onderdeel van het concept. Het verhaal van Hans Pfaall komt dus subtiel terug in wat wij serveren,’’ besluit Dorst.

 

Foto: Brian Lubking

Advertentie
Advertentie

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.