Spring naar hoofdinhoud
Artikelen

Het buitenseizoen voor zonnige locaties gaat weer beginnen

De zon gaat weer steeds meer schijnen. Dus het terras roept. Zo ook de verschillende hotspots die alleen open zijn tijdens de warme maanden. Geniet bij deze seizoengebonden horeca.

Garden of BIRD

Geen grap. Het bekende BIRD opent op het intieme grasveld tegenover het restaurant en podium op 1 april weer Garden of BIRD. Van dinsdag tot zaterdag is de stadstuin vanaf 16.00 uur tot in de late avond geopend als het zonnetje schijnt. Met regen en harde wind is de Garden dicht. Er zijn picknicktafels en comfortable zitgelegenheden. Vanuit de groene containers worden drankjes geserveerd (de cocktails worden nog lekkerder met zelf geplukte kruiden uit de kruidentuin) en uiteraard kunnen er pizza's worden besteld.   

In Garden of BIRD klinkt uiteraard ook muziek en elke donderdag kan er zelfs gedanst worden tijdens Latin Thursday. DJ Philly draait dan samen met bevriende artiesten bachata, kizomba en Salsa. 

Garden of BIRD

Biergarten

Stiekem is Biergarten het hele jaar open.  Maar op 4 april begint het seizoen echt met de Grand Opening. Vanaf dan staat het Biergarten Soundsystem elke vrijdag paraat en worden er weer evenementen en concerten georganiseerd.  Daarnaast is Biergarten al sinds 2012 de plek voor burgers en ambachtelijke tapbieren in grote pullen.

Maaskantine

De locatie aan de Maas roept al meteen een vakantiegevoel op en in de zomer is het de locatie voor optredens, festivals, filmvertoningen en meer. Op 17 april begint het nieuwe seizoen. 

Keilecafe

Begonnen in 2017, op een grasveld in het MH4-gebied. De verwachting was dat Keilecafe na twee jaar op een andere plek verder zou gaan. Maar het vormt nu al acht jaar een permanent festivalterrein in de zomerse maanden.  Al die jaren onzekerheid hebben het onderhoud lastig gemaakt. De elektra, waterleiding en omheining moeten dringend gemoderniseerd worden. Daarom is er een crowdfunding gestart. Op dit moment ziet het er goed uit, maar Keilecafe heeft het volledige bedrag nodig om open te gaan.

De geplande opening is op 18 april. Op 23 april staat dan ook al de eerste editie van de gratis Buitenbios gepland. Elke woensdag wordt het terras omgetoverd tot een openluchtbioscoop waar bezoekers kunnen genieten van een verrassingsfilm. Dat kan een klassieker zijn, of een verbrgen parel. Tijdens de film kunnen gewoon drankjes worden besteld en dit jaar is er ook popcorn! 

Keilecafe is ook al een paar jaar het decor van Kroonjuweel op Koningsdag. Dit jaar is het geen festival, maar meer een blockparty met onder meer Rozaly, Faustin, Mowgli en Baba Laman, 

De Kerktuin

Het is bijna Koningsdag. Dat betekent dat de Kerktuin voor Arminius ook weer open gaat. Het pop-up terras aan de Westersingel wordt geopend met De Oranje Tuin, een mini-festival waar alleen maar vrouwelijke dj's zullen draaien: Doris Bae, Meers, Noraly Sousa, Sadgurlriri en Estellicious.

Hani Asfdaai organiseert de Kerktuin alweer voor het derde jaar:  “We trappen af met een blockparty vol energie, muziek en de beste vibes. En denk ook aan de tofste dj’s, koude biertjes, lekkere cocktails”

Daarna moet de Kerktuin zoveel mogelijk dagen open gaan. Hani: ''Vorig jaar waren we heel weersafhankelijk, dit jaar gaan we de mogelijkheden verkennen om het voor een groot gedeelte te overdekken zodat we constanter open kunnen!” 

Machinist aan de Cool

Van 1949 tot 2005 was het Scheepvaart- en Transport College gevestigd in het karakteristieke gebouw dat nu De Machinist is. Immers ideaal gelegen aan de Coolhaven. Enkele jaren geleden werd op de oever een kantine gebouwd en op 1 mei gaat De Machinist aan de Cool weer open.  Een locatie die apart van de Machinist opereert met een dagelijks wisselend menu van met vers bereide vis, vlees of vegetarisch. 

Proefwerk

BANK15 stimuleert maatschappelijke verfijning door creativiteit te benutten als motor voor verandering en ondersteunt creatieve makers binnen kunst, muziek, cultuur en food. Vanaf 6 juni organiseert BANK15 Proefwerk op het Grotekerkplein. Er staat een volledig uitgeruste foodtruck waar beginnende foodmakers zonder hoge investeringen hun concept kunnen testen. Elk weekend of meerdere weekenden krijgt een culinair talent de kans om zijn of haar gerechten te presenteren, te verkopen en direct feedback van het publiek te ontvangen. 

Wie mee wil doen kan zich aanmelden vóór 16 april via filiz@bank15.nl. In de mail kan het concept en de voorkeursweekenden in juni en juli worden genoemd.

Naast de gerechten uit de foodtruck doet ook Eurobrouwers mee, de specialist in ambachtelijk bier, verzorgt in samenwerking met Fritz-Kola een bar naast de foodtruck. 

Proefwerk zoekt culinaire talenten

Advertentie
Advertentie

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.