Grace heeft de deuren geopend op het Stadhuisplein
Na jarenlange leegstand is een casco op het Stadhuisplein omgetoverd tot het nieuwe restaurant Grace. Met een menukaart met de beste gerechten van verschillende werelddelen. In de kelder is bovendien een nieuwe club gevestigd: The Grit.
Grace is een initiatief van Herman Hell (hij is met zijn Hell’s Kitchen Horeca Groep al bekend van Loos, het Zalmhuis, Sijf, Nieuw Rotterdams Café en Wester Paviljoen) en hij vond sterrenchef Marco Prins bereid om de keukenbrigade te leiden. hij heeft gewerkt voor toonaangevende restaurants zoals Parkheuvel en Oud Sluis, voordat hij besloot zijn geluk te beproeven overzees. In New York wist hij een ster te bemachtigen voor zijn werk in restaurant Ukiyo, waar Japans-Koreaanse gerechten de kaart vormden.
De kaart van Grace heeft een andere insteek als Prins gewend is. Hij vertelt: “Bij Grace serveren we kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. En alhoewel de gerechten verfijnd en uitermate doordacht zijn, vinden we het belangrijk om er te zijn voor iedereen. Onze kaart is daar dan ook op ingericht. Niet alleen een diner met veel gangen is mogelijk, ook voor een klein feestelijk moment ben je bij Grace aan het juiste adres.”
De menukaart van biedt onder meer Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail of een Italiaanse versie van kreeft op het menu met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas.
Herman Hell besluit: “Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren. Of het nu gaat om een Parisian breakfast, een relaxte lunch, Arabic tea of een uitgebreid diner met champagne, cocktails en dansen tot we niet meer kunnen.''
Grace wordt zaterdag voor het publiek geopend met een groot feest. Het is mogelijk om eerst van het diner te genieten. Aansluitend is het feest in samenwerking met Vrijdagborrel.
The Grit is elke vrijdagavond (Limbo) en zaterdagavond (Off the Grit) geopend. Er geldt een leeftijdsgrens van 23 jaar.