Fundamental.eatery verrast met pop-up vol gastronomie, kunst en design
Op het snijvlak van gastronomie, kunst en design wil Fundamental.eatery als pop-up vanaf 21 december een onverwachte blik bieden op ingrediënten, smaken en lokale identiteit in het Groot Handelsgebouw.
Fundamental.eatery is het verlengstuk van fundamental.restaurant aan het Weena. Een open interpretatie van de gastronomische reis die het chef’s table-atelier nu biedt, met ruimte voor meer gasten én een experimentele kijk op ingrediënten, smaken en architectuur. In een open, riante setting van 120 vierkante meter is er plaats voor 24 gasten om te genieten van een à la carte-menu in een verfrissende sfeer.
Culturele vernieuwing
Fundamental.eatery is een tijdelijke plek om te eten en de inrichting ademt een gevoel dat naadloos aansluit op het onafgemaakte, op het besef dat alles altijd verandert. Gastronomie gekoppeld aan zich voortdurend evoluerende vormen van kunst en design. Een reflectie van Het Groot Handelsgebouw, dat altijd in ontwikkeling is, en haar geschiedenis. Fundamental.eatery is voor de nieuwsgierigen, voor mensen met een open blik en een open geest. Mensen die omarmen wat niet af is en hunkeren naar culturele vernieuwing.
In de ervaren handen van chef Merel Charlotte Beelenkamp (Bélen, fundamental.restaurant) en gastheer Bastiaan Kalmeyer (IWT, fundamental.restaurant) heeft fundamental.eatery alles in huis om culinair Rotterdam wakker te schudden met nieuwe impulsen. ''We dagen onszelf uit om met een frisse blik en besef van tijdelijkheid een nog niet verkende versie te creëren van wat we het liefst doen: het combineren van gastronomie met kunst, design en gastvrijheid.''
Via deze gewaagde route werkt het tweetal aan internationale uitdagingen zoals het verlies van biodiversiteit, klimaatverandering en ongelijkheid. Het ritme van de natuur, en de lokale omgeving en cultuur zijn inspiratiebronnen die altijd centraal staan.
Verbinding via gastronomie
De culinaire pop-up werkt met lokale leveranciers, en met creatieve vrienden en kennissen om gasten een onverwachte ervaring te bieden met regionale ingrediënten - of het nou om het eten of om de artistieke inrichting gaat. ‘Gastronomie gaat over kunst, wetenschap en design. Dat is in onze moderne wereld ietwat verloren gegaan, terwijl alles verbonden is. En verbinding is harder nodig dan ooit. We zorgen voor een omgeving waar mensen bij elkaar komen en er goede gesprekken plaatsvinden.’
Op zaterdag 21 december zijn de deuren officieel open voor de eerste nieuwsgierige gasten. De vaste openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.00 tot 01.00 uur. Reserveren kan via de website, Instagram of Whatsapp. Spontaan binnenwandelen kan ook altijd. Fundamental.restaurent behoudt zijn chef’s table-concept en blijft beschikbaar voor intieme groepen tot tien personen.
Meer nieuwtjes lezen?
Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.