Feesten in de horeca
Hoewel Rotterdam heel wat clubs kent, is er ook een nieuwe trend. Steeds meer horecazaken worden regelmatig omgetoverd tot uitgaansgelegenheid. Bij sommige etablissementen wordt 's avonds een kleine dansvloer gecreëerd, maar andere zaken gaan de hele nacht door. De komende periode zijn er op deze plekken feesten.
YOU in Beers & Barrels
Jarenlang was Breakaway Cafe een vermaarde hotspot. In 2022 werd de locatie in Central Plaza Beers & Barrels. Op 14 januari 2024 vindt er tussen 20:00 en middernacht het het exclusieve YOU plaats. De organisatie belooft een unieke avond vol housemuziek en bekende hitjes, speciaal samengesteld voor een 23+ publiek. Rens Visser, de organisator van het evenement: "We willen Young Professionals de mogelijkheid bieden om te genieten van een stapavond zoals ze die gewend zijn, omringd door gelijkgestemden, op een locatie midden in de stad waar velen al mooie herinneringen hebben liggen."
Tiwya
Waar ooit Hugh was gevestigd aan de Kruiskade zit alweer een tijdje het Aziatisch georienteerde TIWYA (This is what you are). Net als bij Hugh wordt TIWYA ook regelmatig gebruikt voor feesten. Op 12 januari is er S*x In The City en op 20 januari klinken er Smerige Hitjes.
Cannibale Royale
Te vinden naast Westblaak. Het restaurant, de kaart en de uitstraling kan het beste worden omschreven als een kruising tussen een chique Franse brasserie en mysterieuze bar. Bij Cannibale Royale kun je uitgebreid dineren en in het weekend binnenkomen voor een lunch en blijven hangen tot middernacht. Op het menu staat vlees van de grill, creatieve cocktails en lokaal craft bier. Samen met Kaapse Brouwers heeft Cannibale Royale een eigen biertje Le Rouge ontwikkeld. De keuken is open tot 23.00. Maar daarna kan het nog even doorgaan want het restaurant heeft een vergunning om de deuren open te houden tot in de late uurtjes. Daarom zijn er ook regelmatig feesten waar vooral hiphop klinkt (de eigenaren zijn liefhebbers) zoals No Biggie.
Cornelis
Gevstigd in één van de populairste uitgaansgebieden in Rotterdam: het Stadhuisplein. Op de bovenste verdieping bevindt zich de Kitchen, met vlees- en visgerechten die op houtskool worden gegaard in de Robata Flame Grill. Op de begane grond is de Bar, met een robuuste uitstraling. De zaak is in het weekend het decor voor een clubavond. Het populaire We All Love 80’s 90’s 00’s 10’s vindt er bijvoorbeeld regelmatig plaats zoals op 2 februari en 29 maart.
De Gele Kanarie
Op de Goudsesingel is De Gele Kanarie al jarenlang een populaire zaak. Er is bier van de eigen brouwerij, optredens, regelmatig een pubquiz en de ruimte is ook zeer geschikt voor een feestje. Op dinsdag 16 januari vindt No Fest plaats. Van 20:00 tot 01:00 klinkt goede housemuziek en de opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk Stichting Jarige Job.
Jack
Een restaurant dat geinspireerd is door de dancegeschiedenis. Daar vinden natuurlijk ook feestelijke evenementen plaats. Om de maand is er: Aan Tafel Met. Een legendarische naam uit de housescene wordt uitgenodigd om een onvergetelijke avond vol muziek, inspiratie en smaak te verzorgen. Er is een interview waarbij Mark van Bergen, bekend van This Is Our House en het boek Dutch Dance. naar de veelbetekenende herinneringen en passies van de gast vraagt. Daarna volgt het favoriete gerecht van de gast en zal het feest starten als de gast achter de draaitafels, midden in de zaak, kruipt. Op zondag 21 januari is Ted Langenbach uitgenodigd.
Sijf
Op de hoek van de Oude Binnenweg en de Jacobusstraat is al ruim 25 jaar Sijf te vinden. Dat jubileum werd aangegrepen om een dansvloer op de benedenverdieping te realiseren. Vanaf 22.00 gaan de tafels aan de kant en stapt de dj achter de draaitafel. Iedere vrijdag- en zaterdagavond kan er tot 3.00 uur worden gedanst in de kroeg.
Stadshaven Brouwerij
In 2021 werd Stadshaven Brouwerij geopend in de de Merwe-Vierhavens. Een craftbierbrouwerij waar per jaar 2 miljoen liter bier wordt gebrouwen en afgevuld op fles, blik of fust. Hiermee is de Stadshaven Brouwerij de op één na grootste craftbierbrouwerij van Nederland. In het horecagedeelte, de Stadshaven Brouwerij Gastropub, kunnen gasten de bieren proeven en een bijpassend gerecht bestellen. Op de menukaart staan eerlijke en duurzame (streek)producten waarbij de keukenbrigade gebruik maakt van drie verschillende bereidingstechnieken: de steenoven, smoker en BBQ. Daarnaast worden er ook rondleidingen en bierproeverijen verzorgd. Maar er is ook plek voor feesten. Stadshaven Brouwerij zoekt namelijk continu naar nieuwe manieren om bij te dragen aan leefbaarheid, circulariteit, duurzaamheid en de sociale dynamiek van het gebied. Met de opening van een gigantisch terras is er zelfs ruimte voor festivals. Op 20 juli vindt bijvoorbeeld de tweede editie van Boogie Festival plaats.