Spring naar hoofdinhoud

1NUL8 opent met Let’s Meat een nieuw vleesrestaurant

 Eigenaren Floris van der Sluis en Fabian Loveriks blijven uitbreiden. Ze zijn bekend van 1NUL8 en hebben met Let’s Meat een barbecue restaurant aan de Binnenrotte geopend. Vleesliefhebbers komen volop aan hun trekken maar er is ook een ruim aanbod van visgerechten en vega gerechten. Door de bereiding in de ‘Josper’ grilloven krijgen de gerechten een houtskool smaak.

Op de kaart geen grote hompen vlees en kluifwaar. Wel klassiekers als pata negra, flat iron, ribeye en côte de boeuf. De vleesselectie werd samengesteld in nauwe samenwerking tussen 1NUL8 executive chef Patrick Hassell en kwaliteitsvleesleverancier Nice to Meat. Verder op het menu: Dorade van de Josper, vongole, gamba’s pil pil, geroosterde bloemkool en verschillende sides. Er zit voor iedereen iets bij.

Fabian Loveriks: “Let’s Meat is een vleesrestaurant dat in deze tijdgeest past: geen donker vleeshol maar een gemoedelijk en toegankelijk restaurant waar alle gezelschappen terecht kunnen. Met het meest kwalitatieve vlees van goede herkomst en ook ruime keuze voor niet-vleeseters. Je schuift hier net zo makkelijk aan voor lunch tijdens een marktdag op ons prachtige terras, als op een verjaardag of een familiefeest. En heb je zin om lekker uit te pakken met goede wijn en cocktails, dan kan dat natuurlijk! Let’s Meat is niet voor niks onderdeel van 1NUL8.”

Design wederom door Interieurarchitect Dennis Koeslag 

De sfeer bij 1NUL8 Let’s Meat hint naar de vorig jaar geopende 1NUL8 Basement en is daarmee onmiskenbaar onderdeel van de club. Interieurarchitect Dennis Koeslag maakte opnieuw het ontwerp. Met als grote uitdaging: de ruimte van 450m2 een cosy feel geven. Hij deed dit door te werken met hoogteverschillen, patronen en veel natuurlijke tinten en materialen. De 3D geprinte bar is prominent aanwezig en bevindt zich op een verhoging met daaromheen fauteuils waar comfortabel kan worden gegeten of van een cocktail worden genoten. 

De lengte van het restaurant is grofweg in tweeën gesplitst door een lange divider, waarbij het linker deel van de ruimte ook weer is verhoogd. Stijlvolle dry-age kasten zijn subtiel aanwezig en achterin het restaurant bevindt zich de gedeeltelijke open keuken. Het geheel geeft een gezellige vibe met veel verrassende details, bijzonder stucwerk en elegante patronen. Ondanks dat er verschillende hoeken zijn gecreëerd heeft Let’s Meat een open karakter en kan vanaf elke plek het hele restaurant worden beleefd.''

Meer nieuwtjes lezen?

Lees nog meer tips, achtergrondverhalen en nieuws over Rotterdam.

Cookies op de website van Uitagenda Rotterdam
We gebruiken cookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.